Leg het surfavontuur vast met een GoPro camera en micro SD kaart

Surfen met een GoPro camera en geheugenkaart

Geplaatst door

Het is vakantie. Coronamaatregelen zijn beperkt en we kunnen weer gemakkelijk op pad, ook over de grens. Natuurlijk zijn er heel veel leuke activiteiten te bedenken. Veel mensen denken bij vakantie direct aan zon, zee en strand. Voor de sportievelingen onder ons is surfen dan een geweldige activiteit. Er is niets leuker dan met een GoPro al je avonturen vast te leggen om aan vrienden en familie te laten zien. Met GoPro kun je al je avonturen vastleggen op een micro SD kaart. Bevestig je GoPro aan je hoofd of aan de Gopro Handler en spring zorgeloos de zee in. Zelfs je micro SD kaart is goed beschermd tegen water in de GoPro! Zin gekregen in een surfvakantie? Verderop lees je wat de beste surflocaties zijn.

Voorbereiding is de sleutel tot succes

Met een GoPro camera en micro SD kaart kun jij alle surfavonturen vastleggen.

Je kunt niet zomaar beginnen met surfen. Als je nog nooit op de plank hebt gestaan heb je naast je GoPro camera en geheugenkaart ook een goede uitrusting nodig. Voor beginners is een langere plank een must. Dit gaat minder snel en maakt het dus net allemaal wat makkelijker. Ideaal als je net begint dus! Verdiep je ook in de locatie en de eb en vloed cycli. De overgang van eb naar vloed en andersom zorgt voor hogere golven. Dat is precies wat je nodig hebt. Verder is het ook leuk om een mooie omgeving te kiezen. Zo kun je naast je surfavontuur ook andere mooie plekken filmen en fotograferen. Houd er wel rekening mee dat je micro SD kaart snel vol raakt als je continu op hoge resolutie filmt met de GoPro. Neem dus voldoende geheugenkaarten mee als je alles vast wilt leggen.

Surfen lijkt makkelijker dan het is. Het kost veel kracht en energie. Je moet dus van jezelf al een beetje sportief zijn. Daarnaast houd je het dus ook niet hele dagen vol. Het is dus aan te raden om ook andere activiteiten te plannen naast het surfen. Zo kun je allerlei verschillende avonturen vastleggen met de GoPro camera. Wellicht is het verstandig om een laptop mee te nemen, om af en toe alle gegevens van de micro SD kaart af te halen. Dan weet je zeker dat je nooit tegen problemen aanloopt!

Waar gaan we dit jaar heen?

Een surfer aan het surfen bij een kust op Hawaii. Foto is gemaakt met een GoPro camera en micro SD kaart.

Er zijn verschillende mooie surflocaties verspreid over de hele wereld. Hieronder een aantal voorbeelden.

  1. Bukit in Bali
  2. Oahu in Hawaii
  3. Santa Cruz in California
  4. Jeffrey’s Bay in Zuid-Afrika
  5. Gold Coast in Australië

Zoals je ziet zijn al deze locaties redelijk ver van huis, maar dat maakt het alleen maar indrukwekkender. Wat deze locaties allemaal met elkaar gemeen hebben is dat ze niet alleen perfect geschikt zijn om je surfavonturen te filmen. Het zijn prachtige locaties met veel natuur en cultuur. Wees dus goed voorbereid op zowel activiteiten op het water als activiteiten op land, van marktstraten tot tempels en prachtige natuur. Deel van je voorbereiding is bepalen hoeveel geheugenkaarten je mee gaat nemen. De eerste stap is bepalen welke micro SD kaart het beste geschikt is voor je GoPro camera.

De juiste micro SD kaart voor jouw surfavontuur

Een goede geheugenkaart is belangrijk voor het filmen van jouw surfavonturen. Voor de GoPro camera is een micro SD kaart geschikt, SanDisk Extreme micro SD kaart.

Pak je dit jaar de wildste golven mee op je surfplank, dan wil je dit voor altijd vastleggen. Voor het huidige GoPro modellen hoef je geen rekening meer te houden met de capaciteit. Je kunt gemakkelijk een micro SD kaart van 256GB of 512GB gebruiken. Om 4K UHD video weg te schrijven heb je een snelle geheugenkaart nodig. Wij raden de SanDisk Extreme micro SD kaart aan voor GoPro 7 en nieuwer. Deze geheugenkaarten zijn razendsnel, waardoor je nooit tegen problemen met je micro SD kaart aanloopt.

Geef een reactie