De bosbranden in Frankrijk kunnen worden opgespoord met drones en camera's met een SanDisk Extreme Pro micro SD kaart.

Pyromanen actief: Bosbranden in Frankrijk

Geplaatst door

Het is weer een erg warme zomer. Niet alleen zijn de temperaturen consistent hoog geweest de afgelopen weken, maar het is vooral ook erg droog geweest. Deze extreme droogte kan bosbranden veroorzaken. Deze zomer hebben er ontzettend veel bosbranden in Frankrijk plaatsgevonden. Onderzoek heeft uitgewezen dat 90% van alle bosbranden in Frankrijk ontstaan door menselijk handelen. Het extreem hoge aantal bosbranden van dit jaar was dan ook een reden om goed te onderzoeken wat er nu echt aan de hand is. Franse brandweer, recherche en zelfs militairen van het Franse leger werkten samen om te achterhalen wat de echte oorzaak van al deze bosbranden is geweest. Hiervoor gebruikten ze handige technologie: Drones van DJI! Drones kunnen zeer veelzijdig worden ingezet mits je de juiste micro SD kaart gebruikt. Een goede geheugenkaart die vaak wordt gebruikt is de SanDisk Extreme Pro micro SD of Samsung Pro Plus micro SD.

Ben jij ook benieuwd hoe je met een GoPro camera en SanDisk Extreme Pro micro SD kaart surfavonturen kunt filmen? Lees dan ook de blog hierover!

Het onderzoek door gebruik van een micro SD kaart

De vele bosbranden in Frankrijk kunnen worden opgespoord door gebruik te maken van drones en camera's. Deze beelden worden dan opgeslagen op bijvoorbeeld de SanDisk High Endurance micro SD kaart.

Als duizenden hectaren aan bosgrond zijn in vlammen opgegaan in Frankrijk. De departementen die het voornaamst zijn getroffen zijn:

  • Ardèche
  • Gironde
  • Jura
  • Maine-et-Loire

Hier werd dan ook extensief onderzoek gedaan naar de oorzaak van de bosbranden. DJI Drones werden ingezet met snelle geheugenkaarten. Dit om te achterhalen of de bosbranden een gevolg zijn van de warmte en droogte, of dat de oorzaak van menselijke aard is geweest.

De recherche heeft talloze SanDisk Extreme Pro micro SD geheugenkaart vol met beeldmateriaal bekeken. Beveiligingscamera’s zorgden na de eerste bosbranden voor preventieve controle van stukken bos. Ook deze waren voorzien van geheugenkaarten. Voor deze beveiligingscamera’s zijn high endurance micro SD kaarten gebruikt. Het onderzoek wijst bij elke bosbrand uit dat het wel degelijk door mensen is aangestoken. Op moment van schrijven zijn reeds 26 mensen opgepakt op verdenking van pyromanie.

Bewijslast dankzij gevorderde technologie met een SanDisk Extreme Pro micro SD kaart

Met drones kunnen de bosbranden in Frankrijk worden opgespoord. De beelden worden dan op bijvoorbeeld de SanDisk Extreme Pro micro SD kaart opgeslagen.

We kunnen het erover eens zijn dat de beelden die zijn vastgelegd door de beveiligingscamera’s en drones cruciaal zijn geweest in dit onderzoek. Immers kan er zonder beeldmateriaal nooit bewezen worden dat er sprake is geweest van brandstichting of pyromanie. Zo zouden deze mensen het land elk jaar kunnen teisteren met deze zieke daden. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

De drones en beveiligingscamera’s werken niet zonder de juiste geheugenkaarten. Deze worden vervolgens verwisseld en de vastgelegde beelden worden van de micro SD kaart met een kaartlezer overgezet op de server van de Franse recherche. Het voordeel van beveiligingscamera’s is dat ze zo ingesteld kunnen worden dat ze alleen opnemen wanneer er beweging is. De micro SD kaart raakt hierdoor niet te snel vol en kan gemakkelijker alle mogelijke ‘actie’ teruggekeken worden. Door de geheugenkaarten van de DJI drones en beveiligingscamera’s continu na te gaan zijn de pyromanen geïdentificeerd.

Pyromanie is een ziekte

Met beveiligingscamera's worden de bosbranden in Frankrijk opgespoord. De beelden worden gemakkelijk op een SanDisk High Endurance micro SD kaart opgeslagen.

Wat heeft deze mensen aangezet tot deze vreselijke daden? Psychologische impulsen zorgen voor een pyromanie. Het is veelal een schreeuw om aandacht. Met name het gevecht van brandweer tegen het vuur is voor de pyromaan erg interessant. We kunnen het erover eens zijn dat iemand met deze gedachten hulp nodig heeft en zeker niet vrij rond moet kunnen lopen. Het is goed dat deze mensen konden worden geïdentificeerd door de camera’s en micro SD kaarten van de Franse recherche.

De geheugenkaarten voor het onderzoek

Door vele drones en camera's is het mogelijk om de bosbranden in Frankrijk op te sporen. De beelden worden gemakkelijk opgeslagen op een SanDisk Extreme Pro micro SD kaart.

Drones hebben een snelle geheugenkaart nodig. De beste geheugenkaarten voor DJI drones is de Samsung Pro Plus micro SD kaart. Beveiligingscamera’s maken gebruik van speciale high endurance micro SD kaarten gebruikt, zoals de SanDisk High Endurance micro SD kaart 100MB/s. De camera’s en drones zijn doorslaggevend in het oppakken van de daders van de bosbranden en zullen nog steeds worden ingezet. Wellicht lopen er immers nog meer pyromanen rond!

Geef een reactie