Vrouw bestuurt drone

Ik heb een drone, wat moet ik nu doen?

Geplaatst door

Het is inmiddels een hype aan het worden: mensen die met een drone vliegen. Tegenwoordig is het foto’s maken met een smartphone ingeruild door de drone. Het wordt zo erg dat veel mensen die een drone hebben, niet weten hoe ze hier mee om moeten gaan. Het is namelijk geen speelgoed en je kunt hier ook niet zomaar mee aan de slag gaan. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Weet je bijvoorbeeld alle regels als het op het besturen van een drone aankomt? En heb je alle apparatuur om optimaal te kunnen genieten? En weet je wel hoe je een drone bestuurt? Allemaal vragen waar wij je graag mee helpen.

Drone Fotografie geheugenkaart – Regels

Man bestuurt een drone

Allereerst zijn er verschillende regels voor drones. Dit is ook logisch, want verkeerd gebruik kan erg gevaarlijk zijn. Zo is het verboden om met drones te vliegen op plekken waar vliegtuigen laag over kunnen vliegen. Het behoeft geen verdere uitleg dat je hiermee je niet te dicht in de buurt van vliegvelden mag vliegen. Blijf met je drone dus uit de buurt van Schiphol, Eindhoven Airport of Rotterdam-The Hague Airport. Verder zul je de drone waarschijnlijk gebruiken om foto’s of video’s te maken. Dit mag natuurlijk gewoon, maar ook hiervoor zijn verschillende regels. Zo mag je natuurlijk gewoon de openbare weg filmen, maar aangezien je met een drone ongevraagd dichtbij mensen hun privéleven kunt komen, is dit natuurlijk niet toegestaan. Je mag dus niet bij mensen naar binnen filmen of foto’s maken. Maar als je over een huis vliegt en je ziet mensen op een dakterras, balkon of in de tuin zitten, mag je dit natuurlijk ook niet zomaar filmen. Dit is namelijk een privéterrein van iemand anders en dit mag je niet vastleggen.

Drone Fotografie geheugenkaart – Apparatuur

Vrouw bestuurt drone

Je hebt een drone, maar eigenlijk kan je nog niets. Een drone alleen doet namelijk vrij weinig. Allereerst zul je een goede accu moeten hebben. Zonder accu zal de drone niet kunnen vliegen en zal hij altijd aan de grond staan. Als je inmiddels kunt vliegen, heb je een geheugenkaart nodig. Zonder geheugenkaart kun je namelijk geen foto’s of video’s maken. Ook dit zou natuurlijk ontzettend zonde zijn. Koop dus een goede geheugenkaart. Voor een drone heb je een micro SD kaart nodig. Let hier goed op, zodat je geen SD kaart koopt, want deze gaat niet passen. Mijn ervaring is dat je hiervoor goed een SanDisk Micro SD Kaart kunt gebruiken. Zorg hiervoor wel dat je een snelle geheugenkaart neemt. Kies bijvoorbeeld een micro SD kaart met een schrijfsnelheid van 90 MB/s, want hiermee kun je makkelijk 4K filmen. Let ook op of je de juiste capaciteit hebt, want een te hoge capaciteit kan ervoor zorgen dat de kaart niet werkt.

Drone Fotografie geheugenkaart – Leer vliegen

Man krijgt les in het besturen van een drone

Je weet de regels en je hebt de benodigde apparatuur. Nu denk je de drone te kunnen gebruiken, maar dit is niet waar. Je moet namelijk echt leren vliegen, aangezien een drone zoals gezegd gewoon gevaarlijk kunt zijn. Net als dat je moet leren autorijden, fietsen en varen, zul je ook moeten leren om de drone te besturen. Neem hier dus goede lessen in, zodat je dit goed onder de knie zult krijgen. Als je dit gedaan hebt, ben je klaar om te vliegen en mooie beelden met je drone te maken. Wacht dus niet langer en neem je lessen, zodat je alles kunt vastleggen en mooie foto’s en video’s hebt.

Geef een reactie