De Blackmagic Pocket Cinema 6K Pro digitale filmcamera is zeer toegankelijk wanneer je deze juiste geheugenkaarten gebruikt.

Blackmagic Pocket Cinema 6K Pro, de professionele cinema camera voor de ultieme bioscoopervaring!

Geplaatst door

De Blackmagic Pocket Cinema 6K Pro is een camera geschikt voor de echte professionals. Met deze camera is het namelijk mogelijk om in 6K te kunnen filmen met 50 frames per seconde en in 4K met 60 frames per seconde. Dat betekent dat er beelden geschoten kunnen worden in uitzonderlijk hoge kwaliteit. Ook beschikt de camera over een intuïtief 5 inch LCD touch screen waarmee je bij 4K en 6K resoluties de perfecte focus kunt krijgen. Daarnaast heeft de Blackmagic Pocket Cinema 6K Pro een 21,2 Megapixel CMOS sensor waarmee je diepere kleuren krijgt, er meer details weergegeven kunnen worden en het dynamische bereik ook groter zal zijn. Om deze beelden te kunnen schieten is een geheugenkaart een vereiste.

Type cameraDigitale Filmcamera
Geschikt voorSport- en actiefotografie, professioneel gebruik
Ondersteuning6K 50FPS, Ultra HD 60FPS, Full HD 120 FPS
Aantal Megapixels21,2 Megapixel
Type beeldscherm5 inch Full HD LCD touchscreen
VerbindingsmogelijkhedenBluetooth
Geheugenkaartsloten1x CFast 2.0, 1x SD, SDHC, SDXC UHS-II
Gewicht1238 gram

De beste geheugenkaart om het maximale uit de Blackmagic Pocket Cinema 6K Pro te halen

Met het gebruik van de Blackmagic Pocket Cinema 6K Pro videocamera worden de foto's opgeslagen op een geheugenkaart. De CFast 2.0 en UHS-II SD klaart zijn geschikt om het optimale uit de camera te halen!

Om het maximale te kunnen halen uit de Blackmagic Pocket Cinema 6K Pro heb je een goede en snelle geheugenkaart nodig. De camera beschikt namelijk over één CFast 2.0 kaartslot en één UHS-II SD kaartslot.

In het CFast 2.0 kaartslot kun je CFast 2.0 geheugenkaarten gebruiken en hiermee kun je bijvoorbeeld RAW formaat bestanden opslaan. Op de UHS-II SD kaart kan je dan bijvoorbeeld de normalere foto’s en video’s opslaan in een kleinere resolutie dan 6K bijvoorbeeld. Je kunt er dus voor kiezen om de 6K beelden op te slaan op de CFast 2.0-kaart en de 4K of Full HD beelden op te slaan op de UHS-II SD kaart.

SanDisk, het grootste A-merk op het gebied van geheugen en dataopslag, biedt hiervoor uitstekende geheugenkaarten aan. Hierbij gaat het om de SanDisk Extreme Pro CFast 2.0 geheugenkaart. Deze geheugenkaart heeft een leessnelheid tot 525 MB/s en een schrijfsnelheid van 450 MB/s. Opnames in zelfs 6K tot 50 frames per seconde wordt prima ondersteund door deze CFast 2.0 kaart. Daardoor is het een uitstekende match voor de Blackmagic Pocket Cinema 6K Pro.

In het SD kaartslot is het mogelijk om gebruik te maken van een UHS-I SD kaart of een UHS-II SD kaart. De UHS-II SD kaart beschikt over hogere overdrachtssnelheden dan een UHS-I SD kaart vanwege de extra rij connectoren aan de achterkant van de geheugenkaart. Deze hogere snelheden maakt UHS-II SD kaarten de beste keuze voor de Blackmagic Pocket Cinema 6K Pro. Het merk Lexar, een groot A-merk op het gebied van geheugen en dataopslag, heeft hier uitstekende geheugenkaarten voor. Hierbij gaat het om de Lexar Professional 2000X UHS-II U3 V90 SD kaart. Deze geheugenkaart heeft een leessnelheid tot 300 MB/s en een schrijfsnelheid tot 260 MB/s. Ook biedt deze kaart de V90 snelheidsclassificering waardoor hij geschikt is om 4K opnamen tot 60 frames per seconde uitstekend mogelijk te maken. Hierdoor is deze geheugenkaart een goede match voor de Blackmagic Pocket Cinema 6K Pro.

Highlights door het gebruik van de juiste geheugenkaart

Met het gebruik van de Blackmagic Pocket Cinema 6K Pro videocamera worden de foto's opgeslagen op een geheugenkaart. De CFast 2.0 en UHS-II SD klaart zijn geschikt om het optimale uit de camera te halen!

De Blackmagic Pocket Cinema 6K Pro is dus een meer dan uitstekende videocamera gericht op de echte professional. Met deze camera kun je prachtige beelden schieten in zowel 4K met 60 FPS als zelfs in 6K tot 50 FPS. Om het maximale uit deze camera te halen kun je gebruik maken van een CFast 2.0 geheugenkaart en een UHS-II SD kaart. Hierdoor kun je al je opnamen en foto’s zorgeloos, betrouwbaar en snel opslaan en kun je dus blijven genieten van deze prachtige camera.

Geef een reactie