Meisje wil influencer worden

Hoe kan ik een influencer worden?

Geplaatst door

Je droomt er al jaren van. Geld, bekendheid en fans. Echter kan je niet zo goed voetballen en in de televisiewereld word je nergens aangenomen. Dan zit er nog maar één ding op: influencer worden! Je maakt je video’s gewoon thuis en zet ze vervolgens op je eigen YouTube-kanaal. Vervolgens zorg je ervoor dat je op Instagram al je volgers laat weten wat je doet en waar je naartoe gaat. Allemaal heel leuk, maar hoe zorg je ervoor dat je vervolgens een influencer bent? En hoe kun je geld verdienen met je video’s op Youtube en foto’s op Instagram? Dat leggen wij uit!

Geheugenkaart – Kanaal voor je video’s

Meisje wil influencer worden

Zorg allereerst voor een goed kanaal op YouTube. Een goed kanaal onderscheidt zich door herkenbaarheid. Zorg er dus voor dat je kanaal herkenbaar is voor volgers en zorg dat je makkelijk vindbaar bent. Een goede naam helpt hier natuurlijk bij. Je kan een leuke, lastige naam verzinnen, maar die zal niemand onthouden. Op die manier zal je ook nooit gevonden worden. Maar je naam moet ook niet te basic zijn, aangezien je dan niet opvalt. Het moet dus een naam zijn die er tussen in zit. Verder kun je je kanaal nog wat mooier maken, zodat mensen graag naar je kanaal gaan. Daarnaast is je omschrijving belangrijk, want je volgers moeten direct weten wat ze van je kunnen verwachten. Ook kun je een Instagram-pagina maken. Ook hier is het belangrijk dat je herkenbaar en goed vindbaar bent. Via Instagram kun je linken naar je video’s en hier kun je ook adverteren.

Geheugenkaart – Camera

Man wil vloggen en dus influencer worden

Nu je kanaal gemaakt is, is het belangrijk om te zorgen dat je video’s kan maken. Hiervoor heb je natuurlijk een camera nodig. Zorg dus dat je een goede camera hebt. Dit kan overigens ook een smartphone zijn, want deze zijn over het algemeen ook geschikt om in 4K te filmen. Zorg ook dat je een goede geheugenkaart hebt, zodat je goede kwaliteit kan filmen en dat je een goede back-up hebt. Het is natuurlijk vervelend als je al je beelden kwijt bent en alles opnieuw moet filmen. Verder kun je er natuurlijk voor kiezen om andere benodigdheden zoals een lens voor je camera aan te schaffen. Zorg dat alles perfect is, zodat je de mooiste video’s kunt maken. Zorg ook dat je weet welke geheugenkaart je nodig hebt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan op het moment dat je je vlog wilt opnemen. Voorbereiding is erg belangrijk om een goede influencer te worden!

Geheugenkaart – Content

Nu je een kanaal en een camera hebt, kun je beginnen met vlogs maken. Een goede vlog moet interessant blijven voor je volgers. Ga je alleen maar boodschappen doen, dan zal niemand kijken. Iedereen weet hoe je boodschappen in een normale supermarkt doet en ze zullen je niet zo interessant vinden dat ze er naar zullen kijken. Zorg dus dat je naar bijzondere plekken gaat en daar bijzondere of verrassende dingen doet. Zorg dat je altijd interessant blijft voor je volgers. Zodra je dit bent en je hebt genoeg abonnee’s kun je proberen om via advertenties geld te verdienen via YouTube. Dit kan heel makkelijk via YouTube, maar je kunt ook zelf een deal maken met een bedrijf. Zij zullen in ruil voor geld of spullen vragen om advertentie voor hun bedrijf te maken. Zo kan het lonen om te vloggen en word je een echte influencer!

Geef een reactie